Філософські горизонти віртуальної реальності. Рецензія: Chalmers, D. (2022). Reality +: Virtual Words and the Problems of Philosophy. New York: W. W. Norton & Company. pp. 503. - Голомша, Оксана; Міньковець, Людмила; Holomsha, Oksana; Minkovets, Liudmyla (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Рецензія присвячена новій монографії “Реальність +: віртуальні світи та проблеми філософії” відомого філософа Девіда Чалмерса. Як видно з назви монографії, в ній автор розглядає філософський потенціал віртуальної реальності для можливого вирішення філософських проблем, а саме: від онтології (проблеми реальності та гіпотези про симуляцію) до цінностей (доброго й щасливого життя у віртуальній реальності).

The review is devoted to the new monograph “Reality +: virtual worlds and problems of philosophy” by the famous philosopher David Chalmers. As can be seen from the title of the book, in it the author examines the philosophical potential of virtual reality for the possible solution of philosophical problems, namely: from ontology (problems of reality and hypotheses about simulation) to values (a good and happy life in virtual reality).
Philosophical Horizonts of Virtual Reality. Review of: Chalmers, D. (2022). Reality +: Virtual Words and the Problems of Philosophy. New York: W. W. Norton & Company. pp. 503.
Keywords: реальність; симуляція; цінність; свідомість; знання; reality; simulation; value; consciousness; knowledge