The management of military tourism development in Ukraine - Зубар, І. В.; Дзевелюк, М. В.; Zubar, I.; Dzevelyuk, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Висвітлено перспективи забезпечення управління та розвитку галузі мілітарі туризму в Україні. Звернено увагу на перспективи перетворення наслідків війни на один із ресурсів після воєнного відновлення України у вигляді військово-туристичного продукту та історико-культурної спадщини. Досліджено закордонну практикк ефективної реалізації зазначеної перспективи. Розглянуто ідею “мілітарі туризму” у формі використання у туризмі різних воєнних об’єктів. Запропоновано авторське бачення дефініції мілітарі туризму як сегмента загального виду туризму та диверсифікацію його видів. Ключовою проблемою у розвитку мілітарі туризму в Україні, на думку авторів, є відсутність моделі управління у військово-туристичній сфері. Розроблено концептуальні напрями управління сферою мілітарі туризму в посткризовий період, серед яких за основу взято досягнення “сталого результату”. Узагальнено інтегровану модель управління організаційною сталістю мілітарі туризму. Ефективним інструментом для інтеграції описаної концепції на практиці визначено модель створення інноваційного туристичного кластера.
Управління розвитком мілітарі туризму в Україні
Keywords: мілітарі туризм; управління у військово-туристичній сфері; функціонування держави у сфері туризму; military tourism; the management in the military tourism sphere; functioning of the state in the tourism sphere; L; 83; 338.48(477)