Загальний аналіз правового регулювання воєнних дій: міжнародне та національне законодавство - Коблан, Л. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто питання необхідності вдосконалення нормативної бази регулювання воєнних відносин. Здійснено аналіз міжнародного та національного законодавства воєнного права, а також загальних принципів ведення війни. Детально розглянуто основні міжнародно-правові акти, які регулюють воєнні відносини та життя мирних жителів під час збройних конфліктів. Розглянуто питання, які потребують оновлення законодавчого регулювання відносно потреб часу та технічного прогресу. Рассмотрены вопросы необходимости совершенствования нормативной базы регулирования военных отношений. Осуществлен анализ международного и национального законодательства военного права, а также общих принципов ведения войны. Детально рассмотрены основные международно-правовые акты, регулирующие военные отношения и жизнь мирных жителей во время вооруженных конфликтов. Рассмотрены вопросы, которые нуждаются в обновлении законодательного регулирования в отношении потребностей времени и технического прогресса. The article analyses the issues regarding the necessity to improve the normative framework of regulaiting war relations. It conducts an analysis of the international and national legislations on military law, and the general principles of warfare. The article provides a detailed examination of the main international legal acts that are governing military relations and the lives of civilians during armed conflicts. The work focuses on the issues which require updates of the legislative regulation regarding the needs of time and technological progress.
Общий анализ правового урегулирования военных действий: международное и национальное законодательство
Overall analysis of legal regulation hostilities: international and domestic law
Keywords: війна; держава; міжнародне-гуманітарне право; збройний конфлікт; правове регулювання; міжнародні відносини; война; государство; международное гуманитарное право; вооруженный конфликт; правовое регулирование; международные отношения; war; state; international humanitarian law; armed conflict; legal regulations; international relations