Технологічні аспекти одержання акриламіду гетерогенно-каталітичною гідратацією акрилонітрилу - Хомко, Н. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Одержання акриламіду сірчанокислотною гідратацією акрилонітрилу має багато недоліків, серед яких велика витрата сірчаної кислоти на процес утворення неутилізованого сульфату кальцію, що привело до того, що розроблено новий процес одержання акриламіду гетерогенно-каталітичною гідратацією акрилонітрилу. Досліджено вплив окремих чинників на процес гетерогеннно-каталітичної гідратації акрилонітрилу. At the present time, the principal method of producing acrylamide on an industrial scale is the acid-catalyzed hydration of acrylonitrile. The great disadvantage of this acid process is the accompanying sulfate pollution and large amount of sulfuric acid wasted. The problems of syntheses of acrylamide by heterogeneous-catalytic hydration of acrylonitrile are investigated in this paper.
Keywords: акриламід; акрилонітрил; гетерогенно-каталітична гідратація; acrylamide; acrylonitrile; heterogeneous-catalytic hydration