Інтелектуальна інформаційна система по наданню ремонтних послуг в житлових комплексах - Сіліч, Олександр Володимирович; Silich, Oleksandr Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2020)
Сіліч О.В., Кісь Я.П. (керівник). Інтелектуальна інформаційна система по наданню ремонтних послуг в житлових комплексах. Магістерська кваліфікаційна робота на отримання ступеня магістра напрямку 124 – Системний аналіз. – Національний університет “Львівська політехніка”. Ця магістерська кваліфікаційна робота складається із переліку умовних скорочень, вступу, пяти розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи складає – дев’яносто девять сторінок, записка містить тридцять вісім рисунків, а список використаних джерел містить двадцять одне найменування. Середньостатистичні жителі України проводять в середньому 293 години щорічно за вирішенням побутових питань. Це можуть бути протікаючі труби, непрацюючі пральні машини, посудомийні тощо. Понад 86% домогосподарств наразі володіють принаймні однією пральною машиною, не горячи вже про величезну мережу трубопроводів санвузлів і т.д. Це робить індустрію надання побутових послуг вигідним ринком для бізнесу. Програмне рішення веб-додатку по вирішенню побутових питань реалізовано за допомогою фреймворків SpringBoot для бекенд серверу та Angular для фронтенд частини. Використано технологію мови програмування Java. Ця магістерська кваліфікаційна робота містить також економічну частину, де розглянуто фінансові аспекти розробки системи, а також обчислено економічну вигідність продукту. У розділі першому був проведений характеристичний аналіз об’єкта дослідження – а саме програмного продукту по розв’язанню побутових проблем. Також було чітко сформульоване завдання на магістрську роботу, охарактеризовано межі сфери саме побутових послуг, в яких діятиме поставлена бізнес-ідея, уточнено юридичні моменти організації взаємодії між замовниками та постачальниками послуг, а також проаналізовано додатки різних компаній виробників з пошуку роботи, оцінено їхні переваги та недоліки у контексті бізнес цінностей та популярності серед користувачів. Охарактеризовано деталі щодо робочого навантаження працівників-партнерів додатку згідно діючого законодавства. У розділі другому було зроблено короткий огляд таких важливих елементів аналізу системи, як дерево цілей та дерево проблем. Згідно з загальними підходами було побудовано ці дерева та детальним чином описано кожен їх елемент, його призначення та внесок до загальної концепції побудови системи та побудовано структурну схему системи. Також зроблено детальний опис відкритих та закритих функцій користувачів у контексті розроблюваної системи. Здійснено короткий огляд концепції побудови контексної діаграми та окреслено її необхідність для додатку з розв’язання побутових проблем. Було описано процес побудови діаграми різних видів – зокрема прецедентів, станів, діяльностей та класів. Дані діаграми дозволили охарактризувати розроблювану систему найбільш повним чином. Вони, крім того, дуже пригодилися під розробки, адже програмісту важко кожну деталь бізнес логіки тримати в голові. А так всі тонкощі можна швидко було освіжити в пам’яті, лише глянувши на одну з побудованих діаграм. Зроблено огляд створення діаграми комопонентів, яка стосується уже конкретно деталей програмної реалізації. У третьому розділі описано технології та основні підходи, які застосовувались для розробки даної аплікації та описано усі найголовніші програмні модулі – яких було досить багато, адже характерною властивістю Spring Boot проектів є те, що вони максимально делегують логіку по пакетах для кращої загальної зрозумілості проекту. Також було побудовано зовнішній дизайн програмного продукту згідно з попередніми вимогами і описано його загальний функціонал з супутніми скрінами. Робота з четвертим розділом продовжила концепції, описані в розділі третьому і являє собою експериментальне дослідження функціоналу готового продукту. Всі витрати, економічні дослідження та планування, які було проведено для успішного ведення бізнесу після пілотного запуску продутку, було описано у розділі п’ятому. Проект є дуже перспективним, адже використовує новітні технології та презентує абсолютно новий для України спосіб пошуку роботи конкретно для галузі побутових послуг. Очікується його велика популярність на українському ринку та в подальшому вихід його конкурентоспроможного варіанту на іноземні простори бізнесу.

Silich O. V., Kis Y.P. (supervisor). Intelligent information system for the provision of repair services in residential complexes. – Manuscript. Master’s qualification thesis for obtaining qualification of Master base direction 124 – System analysis. – National University “Lviv Polytechnic”, Lviv, 2021. This masters's qualification work consists of a list of abbreviations, an introduction, seven sections, conclusions, a list of literature sources and appendices. The total volume of the work is ninety-nine pages and the list of sources used contains twenty one title. The average resident of Ukraine spends approximately 293 hours a year solving household problems. These can be leaking pipes, non-functioning washing machines, dishwashers, etc. More than 86% of households now own at least one washing machine, not to mention a huge network of bathroom pipes, etc. This makes the consumer services industry a profitable sphere for business. The software solution of the web application for solving household problems is implemented using SpringBoot framework for the backend server and Angular for the frontend part. Java programming language technology was used for development. The bachelor's qualification work also contains the economic part, where the financial aspects of system development are considered, as well as calculated economic value of the product. In the first section, a characteristic analysis of the object of study - namely, a software product for solving household problems. The task for the master's thesis was also clearly formulated, the boundaries of the sphere of household services in which the business idea will operate were described, the legal aspects of the organization of interaction between customers and service providers were specified, and the applications of different companies were analyzed. shortcomings in the context of business values and popularity among users. Details on the workload of employees of the application partners in accordance with current legislation are described. The second section provides a brief overview of such important elements of system analysis as the goal tree and the problem tree. According to the general approaches, these trees were built and each of their elements, its purpose and contribution to the general concept of building the system was described in detail and the structural scheme of the system was built. A detailed description of open and closed user functions in the context of the developed system is also made. A brief overview of the concept of building a context diagram and outlining its need for an application to solve household problems. The process of constructing a diagram of different types - in particular precedents, states, activities and classes - was described. These diagrams allowed to characterize the developed system in the most complete way. They are also very useful for development, because it is difficult for a programmer to keep every detail of business logic in mind. And so all the subtleties could be quickly refreshed in memory, just by looking at one of the diagrams. The review of creation of the diagram of components which concerns already concrete details of program realization is made. The third section describes the technologies and basic approaches used to develop this application and describes all the most important software modules - of which there were many, because the characteristic feature of Spring Boot projects is that they delegate logic to packages for better overall understanding of the project. The external design of the software product was also built in accordance with the previous requirements and its general functionality with accompanying screens was described. Work with the fourth section continued the concepts described in the third section and is an experimental study of the functionality of the finished product. All the costs, economic research, and planning that have been done to run a successful business after a pilot product launch have been described in Section Five. The project is very promising, because it uses the latest technologies and presents a completely new way for Ukraine to find work specifically for the field of consumer services. It is expected to be very popular on the Ukrainian market and in the future to enter its competitive version in foreign business areas. Key words: framework, backend, frontend, sphere of rendering of household services, server.
Intelligent information system for providing repair services in residential complexes
Keywords: 3.124.00.00; фреймворк; бекенд; фронтенд; сфера надання побутових послуг; сервер