Інформаційна система управління персональними даними на основі технології Blockchain - Бзовий, Мілан Михайлович; Bzovyi, Milan Mykhailovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
Ця бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена аналізу реалізації самоврядованих ідентичностей (SSI) з використанням технологій, таких як Hyperledger Indy, Hyperledger Aries Aca-py, Docker, Von Network, Python та Trinsic Wallet. Об'єктом дослідження є процес управління персональними даними на основі технології Blockchain, а предметом дослідження - методи та засоби управління персональними даними на основі технології Blockchain. Метою дослідження є вивчення функціональних можливостей та особливостей використання Hyperledger Indy та Aries, Docker, Von Network та Trinsic Wallet для реалізації системи самоврядованих ідентичностей. Отримані результати демонструють, що обрані програмні засоби - Hyperledger Indy, Hyperledger Aries Aca-py, Docker, Von Network та Trinsic Wallet - є ефективними інструментами для реалізації системи самоврядованих ідентичностей. У роботі описано основні технічні характеристики цих програмних засобів, їх роль у збереженні ідентичних даних та обробці процесів прийняття рішень. Отже, дана бакалаврська робота розкриває важливі аспекти реалізації системи самоврядованих ідентичностей та сприяє розвитку та впровадженню інноваційних підходів у сфері управління персональними даними з використанням Hyperledger Indy, Hyperledger Aries, Docker, Von Network та Trinsic Wallet. Отримані результати можуть бути використані для розвитку та вдосконалення системи самоврядованих ідентичностей. Також ці результати дослідження відображають важливість використання технологій Blockchain для забезпечення безпеки та контролю над персональними даними.

This bachelor's thesis focuses on analyzing the implementation of self-sovereign identities (SSI) using technologies such as Hyperledger Indy, Hyperledger Aries Aca-py, Docker, Von Network, Python, and Trinsic Wallet. The research investigates the process of managing personal data based on Blockchain technology as the object of study. The subject of research includes the methods and tools for managing personal data utilizing Blockchain technology. The main goal of this study is to explore the functional capabilities and peculiarities of Hyperledger Indy, Aries, Docker, Von Network, and Trinsic Wallet in implementing a self-sovereign identity system. The obtained results demonstrate the effectiveness of the chosen software tools, namely Hyperledger Indy, Hyperledger Aries Aca-py, Docker, Von Network, and Trinsic Wallet, in developing a self-sovereign identity system. The thesis provides an in-depth description of the key technical characteristics of these software tools, emphasizing their role in preserving identity data and facilitating decision-making processes. In conclusion, this bachelor's thesis sheds light on significant aspects of implementing a self-sovereign identity system using Hyperledger Indy, Hyperledger Aries, Docker, Von Network, and Trinsic Wallet. The findings of this research can contribute to the advancement and enhancement of self-sovereign identity systems. This study contributes to the growing body of knowledge on leveraging blockchain technology for secure and decentralized personal data management, addressing the evolving needs and challenges of the digital era. Additionally, the obtained research results emphasize the significance of utilizing Blockchain technology to ensure the security.
Personal data management information system based on Blockchain technology
Keywords: 6.126.00.01; SSI; Hyperledger Indy; Hyperledger Aries; управління персональними даними; SSI; Hyperledger Indy; Hyperledger Aries; personal data management