Розроблення вебплатформи для онлайн-бронювання послуг у сфері краси та здоров'я - Хабаль, Юрій Олегович; Khabal, Yurii Olehovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена розробці вебплатформи для онлайн-бронювання послуг у сфері краси та здоров’я. Об’єктом дослідження є процес цифрової трансформації сервісів у цій галузі, а предметом є розробка інноваційного, зручного та надійного вебзастосунку, який враховує потреби користувачів і провайдерів з урахуванням особливостей українського ринку. Метою роботи є створення масштабованої платформи з простим інтерфейсом і високим рівнем безпеки, яка дозволяє зручно керувати бронюваннями, профілями користувачів і бізнесів. Платформа має на меті стати централізованим рішенням і стандартом у тих регіонах, де ще користуються застарілими методами запису та організації послуг. Для досягнення цієї мети було застосовано комплексний підхід: проаналізовано наявні рішення, спроєктовано архітектуру на основі масштабованих підходів Domain-Driven Design і Clean Architecture, додано інструменти автоматизації (Docker, GitHub Actions, CI/CD) та інтегровано зовнішні сервіси (наприклад, SendGrid). Також враховано потребу в швидкодії платформи та обробці великих даних Методами дослідження були системний аналіз, проєктування програмного забезпечення, розробка і також ручне й автоматизоване тестування. Практична частина включає створення інфраструктури, що об’єднує бекенд, фронтенд, базу даних PostgreSQL і кеш Redis, реалізацію безпечної аутентифікації з JWT, а також розробку функціоналу бронювання з перевіркою доступності провайдерів у реальному часі, підтвердженням і можливістю зміни бронювань. Веб-інтерфейс розроблено з урахуванням зручності користувачів і провайдерів, включаючи дашборд з аналітикою, що дозволяє ефективно контролювати бізнес-процеси. Новизна роботи полягає у комплексному підході до розробки платформи, що поєднує передові архітектурні патерни, автоматизацію процесів розробки та тестування, а також адаптацію до специфіки українського ринку послуг краси і здоров’я. Запропоноване рішення підвищує ефективність бізнес-процесів і комфорт користувачів, сприяє зниженню операційних витрат і підвищенню якості обслуговування. Рекомендовано впроваджувати розроблену платформу для автоматизації сервісів у сфері краси та здоров’я, що сприятиме підвищенню якості обслуговування, розширенню клієнтської бази та оптимізації внутрішніх процесів бізнесу. Ключові слова: ВЕБПЛАТФОРМА, ОНЛАЙН-БРОНЮВАННЯ, СЕРВІСИ КРАСИ ТА ЗДОРОВ’Я, DOMAIN-DRIVEN DESIGN, CLEAN ARCHITECTURE, DOCKER, CI/CD, JWT, POSTGRESQL, REDIS, SENDGRID, АВТОМАТИЗОВАНЕ ТЕСТУВАННЯ, ІНТЕРФЕЙС КОРИСТУВАЧА, МАСШТАБУВАНІСТЬ, БЕЗПЕКА Перелік використаних джерел: 1. Fowler, M. (2004). Patterns of Enterprise Application Architecture. Addison-Wesley Professional. https://martinfowler.com/books/eaa.html 2. Fowler, M. (2018). Refactoring. Addison-Wesley Professional. https://martinfowler.com/books/refactoring.html 3. Martin, R. C. (2017). Clean Architecture: A Craftsman’s Guide to Software Structure and Design. Prentice Hall. https://cleancoder.com/products 4. Redis Ltd. (2023). Redis Documentation. https://redis.io/documentation 5. Twilio SendGrid. (2023). SendGrid API Documentation. https://docs.sendgrid.com/api-reference/

The bachelor’s qualification work is dedicated to the development of a web platform for online booking of services in the beauty and healthcare sectors. The object of the study is the process of digital transformation of services in this field, while the subject is the development of a modern, user-friendly, and reliable web application that meets the needs of users and providers, taking into account the specifics of the Ukrainian market. The goal of this work is to create a scalable platform with a simple interface and a high level of security that enables convenient management of bookings, user profiles, and businesses. The platform aims to become a centralized solution and a standard in regions where outdated methods of scheduling and service organization are still in use. To achieve this goal, a comprehensive approach was applied: existing solutions were analyzed, the architecture was designed based on scalable principles such as Domain-Driven Design and Clean Architecture, automation tools (Docker, GitHub Actions, CI/CD) were incorporated, and external services (e.g., SendGrid) were integrated. Additionally, the platform's need for high performance and handling of large volumes of data was taken into consideration. The research methods included system analysis, software design, development, as well as manual and automated testing. The practical part involves creating an infrastructure that combines backend, frontend, PostgreSQL database, and Redis cache, implementing secure user authentication using JWT, as well as developing booking functionality with real-time provider availability checks, booking confirmations, and the ability to modify bookings. The web interface was designed considering the convenience of users and providers, including a dashboard with analytics that allows effective business process control. The novelty of the work lies in the comprehensive approach to platform development, which combines modern architectural patterns, automation of development and testing processes, and adaptation to the specifics of the Ukrainian beauty and healthcare services market. The proposed solution enhances business process efficiency and user comfort, contributes to reducing operational costs, and improves service quality. It is recommended to implement the developed platform for automating services in the beauty and healthcare sectors, which will contribute to improving service quality, expanding the client base, and optimizing internal business processes.
Development of a web platform for online booking of beauty and wellness services
Keywords: 6.122.00.00; WEB PLATFORM; ONLINE BOOKING; BEAUTY AND HEALTHCARE SERVICES; DOMAIN-DRIVEN DESIGN; CLEAN ARCHITECTURE; DOCKER; CI/CD; JWT; POSTGRESQL; REDIS; SENDGRID; AUTOMATED TESTING; USER INTERFACE; SCALABILITY; SECURITY