Приватне лісокористування як потенціал підвищення ефективності управління лісовим господарством України - Бець М. Т. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Оцінено механізм управління лісогосподарськими підприємствами, розглянуто напрямки його подальшого удосконалення відповідно до вимог ринкової системи господарювання та умов самофінансування. Викладено пропозиції щодо вдосконалення конкурентних засад формування послуг лісовому господарству приватними підприємствами та приватними підприємцями в контексті реформування економічної та фінансової системи ведення лісового господарства. The mechanism of managing forest enterprises is appraised, the directions of his subsequent improvement in according with the requirements of market system of management and conditions of independent financial are considered. Suggestions are expounded that to the improvement of competitor principles of forming services to the forestry by the private enterprises and private business men in the context of reformation of economic and finance system of support of forestry.