Одержання нафтополімерних смол в присутності диепоксидної похідної 4,4’-азо-біс(4-ціанпентанової) кислоти - Оринчак, С. І.; Новосад, О. В.; Братичак, М. М. (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Розглянуті деякі аспекти впливу диепоксидної похідної 4,4- азо-біс(4-ціанпентаново‘0 кислоти (ДЕПАЗК) на одержання нафтополімерних смол. Наведені експериментальні дані про особливості синтезу ДЕПАЗК. Вивчено закономірності процесу ініційованої полімеризації фракції С9. Досліджено вплив ініціатора та температури на вихід та фізико-хімічні характеристики синтезованих нафтополімерних смол.

The article discusses some aspects relating to the process for the preparation of petroleum resins with diepoxy-derivative 4,4'-azo-bis (4- cianpentanic) acid (DEDAPA). Experimental data about particularities of synthesis DEDAPA has been shown. The regularities' of initiator polymerization process of C9 fraction were studied. The influence of initiator and temperature on the yield and physic-chemical characteristics of synthesized petroleum resins was studied.
Keywords: 678.643