Модель процесу передавання управлінської інформації в соціально-економічних мережах - Яремчук, Ю. Є.; Шиян, А. А.; Заячковський, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розроблено модель для опису поширення управлінської інформації по соціально-економічній мережі. Доведено, що в межах моделі такі мережі можуть бути описані одновимірним ланцюжком, в якому активні агенти розміщені на однаковій відстані (сильнозв’язані мережі) або їх сукупністю (слабкозв’язані). Запропоновано критерій для локальної здатності активних агентів до адекватного відновлення управлінської інформації. The paper develops a model for the description of management information on the social-economic network. It is proved that within the model such networks can be described as a one-dimensional chain, wherein the active agents are at the same distance from each other (strongly connected network) or a combination of one-dimensional chains (weakly-bound network). The criterion for the local capability of active agents to restore adequate management information is proposed.
Keywords: соціально-економічна мережа; управління; інформація; критерій ефективності управління; social-economic network; management; information; management efficiency criterion