Intrinsic point defects of samarium monosulphide crystals in metal phase - Horichok, Ihor; Shevchuk, Myroslava; Parashchuk, Taras; Galushchak, Mar’jan (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
Досліджено дефектну підсистему крис- талів моносульфіду самарію в металічній фазі з різним відхиленням від стехіометрії. На основі запропонованої моделі дефектної підсистеми встановлено концентраційну залеж- ність густини моносульфіду самарію і визначено темпера- турну залежність лінії солідусу з боку надлишку металу

The defective subsystem of samarium monosulphide crystals in metallic phases with different stoichiometric deviation has been investigated. Based on the proposed model of defective subsystem the concentration dependence of samarium monosulphide density has been explained and the temperature dependence of solidus line with metal excess has been determined.
Власні точкові дефекти кристалів моно-сульфіду самарію у металічній фазі
Keywords: моносульфід самарію; точкові дефекти; лінія солідусу; термодинамічний потенціал; samarium monosulphide; point defects; solidus line; thermodynamic potential