Поділ влади як елемент сучасного конституціоналізму: український та зарубіжний досвід у контексті моделей організації влади - Забокрицький, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглядаються основні проблеми поділу влади як елемента сучасного конституціоналізму. Досліджуються український та зарубіжний досвід вибору моделей організації влади та чинники, що впливають на нього. Аналізуються питання поділу влади на прикладі таких держав, як Україна, США, ФРН, Великобританія. Рассматриваются основные проблемы разделения властей как элемента современного конституционализма. Исследуются украинский и зарубежный опыт выбора моделей организации власти и факторы, влияющие на него. Анализируются вопросы разделения властей на примере таких стран как Украина, США, ФРГ, Великобритания. The main problem of separation of powers as an element of modern constitutionalism are examined. Ukrainian and foreign experience in selecting of models of governance and the factors that influence this selection are studied. The questions of separation of powers by the example of such countries as Ukraine, the USA, Germany, UK are analyzed.
Разделение властей как элемент современного конституционализма: украинский и зарубежный опыт в контексте моделей организации власти
Separation of powers as part of modern constitutionalism: Ukrainian and foreign experience in the context of models of governance
Keywords: поділ влади; конституціоналізм; моделі організації влади; рівні організації влади; разделение властей; конституционализм; модели организации власти; уровне организации власти; separation of powers; constitutionalism; models of governance; levels of government