Регулювання напружень та деформацій у балкових конструкціях - Гоголь, М. В.; Гайда, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
У роботі проаналізовані деякі методи регулювання напружено-деформованого стану металічних балкових конструкцій, з використанням оптимізаційного проектування. Визначено області оптимального застосування таких методів.