Термінотворення у садово-парковому господарстві - Казанюк, Оксана (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Статтю присвячено дослідженню термінотворення в садово-парковому господарстві. З’ясовано та проаналізовано основні способи творення термінів, серед яких найпродуктивнішими є морфологічна деривація та складені найменування. Семантичний спосіб творення термінів відзначається низьким ступенем продуктивності, що, очевидно, пов’язано зі специфікою самої галузі знань. The article deals with the formation of landscape archutecture terms. The main ways of the formation of terms are found out and analyzed, among which morphological derivation and compound names are highly productive. The semantic way of the formation of terms is of low productivity that is obviously connected with the specific nature of the branch of study itself.