Методика створення засобами геоінформатики картографічного шару контурів будівель за матеріалами великомасштабного аерознімання місцевості з БПЛА - Колб, І.; Kolb, I.; Колб, И. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Висвітлено методологію оброблення хмари 3D точок, яка отримана у результаті фотограм- метричного оброблення великомасштабних аероз- німків із БПЛА для автоматизованого отримання контурів будівель.

The methodology for treating clouds of 3D points, obtained by photogrammetric processing of large-scale UAV aerial photographs for the automated acquisition of building contours, is disclosed.

Раскрыта методология обработки облака 3D точек, полученных путем фотограмметрической обработки крупномасштабных аэроснимков БПЛА для автомати- зированного получения контуров строений.
Method of creating geoinformatics of cartographic layer of building contours on materials of large-scale aerial survey of UAVs
Методика создания средствами геоинформатики картографического слоя контуров строений по материалах крупномасштабной аэросъемки местности с БПЛА
Keywords: геоінформаційне картогра- фування; інтеграція фотограмметричних технологій у ГІС; геоінформаційний аналіз моделі видимої поверхні DSM; цифрові моделі місцевості високого розрізнення; векторний топографічний план; 2D building outline; 528.9