Виявлення тенденцій і особливих відмінностей у творчій біографії Є.М. Лисика порівняно із досягненнями інших майстрів сценографії - Климко, З. В.; Проскуряков, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Висвітлено творчу біографію Є.М. Лисика: послідовність дат, подій, творчих здобутків, ідей, концепцій порівняно із результатами творчої діяльності інших майстрів сценографії львівського, українського і світового театру. Тhis article describes artistic biography of E.M. Lysyk – order of dates, events, creative achievements, ideas, concepts in comparison with the results of creative works of other scenography masters of Lviv, Ukrainian and world's theater.
Keywords: подібності; відмінності; синтетичні і автентичні мистецькі тенденції в архітектурно-сценографічній творчості Є.М. Лисика; similarities; differences; synthetic and authentic artistic tendencies in E.M. Lysyk's creative work and his architectural and scenographic forming principles