Основні прийоми і способи тифлокоментування - Демчук, А. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто модель задачі виготовлення якісного відеоконтенту для осіб з вадами зору, систематизовано відповідні правила і способи створення тифлокоментарів. Наведено математичну модель такої задачі, розроблено підхід до її розв’язування. The model of the task of manufacturing quality videocontent for people with visual impairments is suggested, appropriate rules and methods for creation of typhlocomments are systemitized. The mathematic model of such a task is given and an approach of solving it has been worked out.
Basic receptions and methods of typhlocomments
Keywords: тифлокоментар; тифлокоментатор; фільми для незрячих; інформаційні технології; опис сюжету; відеоконтент; typhlocomment; typhlocommentator; films for sightless; informational technologies; description of the subject; videocontent