Творчість Тараса Шевченка в контексті психоаналізу - Кашуба, Марія (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Порівнюються дослідницькі спроби пошуку символічно-підсвідомих та міфологічних основ творчості Шевченка. С. Балей зосередив увагу на фемінному началі, Г. Грабович, О. Забужко та Д. Донцов аналізують Шевченків міф України. A research attempts to determine mythological and symbolic subconsciouse basis of Shevchenko’s works are compared. Accordivy to the research S. Baley was focused on feminine element, G. Grabovych, O. Zabuzhko and D. Dontsov were analysing Shevchenko’s myth of Ukraine.
Keywords: Шевченко; Балей; психоаналіз; Shevchenko; Baley; psychoanalysis