Наукові здобутки експедицій кафедри геодезії з дослідження питань рефракції у пустелях Центральної Азії (до 20-річчя експедицій) - Островський, А. Л.; Власенко, С. Г.; Колгунов, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Описано результати, отримані науковими геодезичними експедиціями кафедри геодезії у Центральній Азії в 1986 – 1987 рр. Дослідженнями було встановлено закономірності дії вертикальної та бокової рефракції в умовах пустелі. Результатами доведено єдність теорій рефракції і турбулентності, запропоновано методи урахування рефракції. Results derived by the geodetic chair scientific expeditions to the Central Asia in 1986–1987 are described. Researches had been established the laws of action of vertical and lateral refraction in desert conditions. Results prove unity of the refraction and turbulence theories, methods of the refraction account are offered also.