Дослідження та розробка AR-системи для допомоги у самостійному складанні меблів - Гжондзель, Віктор Ростиславович; Hzhondzel, Viktor Rostyslavovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2025)
Дипломна робота присвячена розробці та дослідженню системи доповненої реальності (AR), призначеної для підтримки користувача під час самостійного складання меблів. У роботі розглянуто сучасні технології AR, проаналізовано їхні можливості та обмеження у контексті реалізації інструктивних моделей взаємодії. Обґрунтовано вибір технологій Unity, Vuforia, Android SDK і C# як оптимальної платформи для створення мобільного AR-застосунку. У практичній частині розроблено прототип системи, що включає трекінг маркерів, візуалізацію 3D-моделей меблів, покрокові анімації складання, підсвічування елементів та інтерактивний інтерфейс користувача. Проведено тестування роботи системи на різних мобільних пристроях, оцінено стабільність трекінгу, точність відображення об’єктів, роботу інтерфейсу та продуктивність. Результати дослідження демонструють можливість ефективного застосування AR для підвищення наочності інструкцій зі складання меблів та покращення взаємодії користувача з інструктивним матеріалом. Розроблений прототип підтверджує перспективність використання AR-технологій для подібних задач та може слугувати основою для подальшого вдосконалення і впровадження в реальні меблеві сервіси.

The thesis is devoted to the development and research of an augmented reality (AR) system designed to support the user during self-assembly of furniture. The paper considers modern AR technologies, analyzes their capabilities and limitations in the context of implementing instructional interaction models. The choice of Unity, Vuforia, Android SDK and C# technologies as the optimal platform for creating a mobile AR application is justified. In the practical part, a prototype of the system was developed, which includes tracking markers, visualization of 3D furniture models, step-by-step assembly animations, element highlighting and an interactive user interface. The system was tested on various mobile devices, and the stability of tracking, object display accuracy, interface operation and productivity were assessed. The results of the study demonstrate the possibility of effective use of AR to increase the clarity of furniture assembly instructions and improve user interaction with instructional material. The developed prototype confirms the prospects of using AR technologies for such tasks and can serve as the basis for further improvement and implementation in real furniture services.
Research and development of an AR System for assistance in self-assembly of furniture
Keywords: 8.122.00.10