Деякі особливості функціювання сучасної економічної термінології - Чорновол, Галина (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті схарактеризовано основні особливості функціювання сучасної терміносистеми економіки, описано роль міжнародних термінолексем у процесі формування національної терміносистеми. Зазначено специфіку вживання груп власне термінів, професіоналізмів і жаргонізмів у мовленні фахівців.

The article describes the main features of the of the modern economic terminology functioning, describes the role of international terms in the process of forming the national terminology system. The use of proper terms groups, professionalism and jargon in the broadcasting experts was noted.
Keywords: українська мова; термін; економічна термінологія; міжнародна лексика; запозичини; професіоналізми; жаргон; Ukrainian language; term; economic terminology; international terms; borrowing; professionalism; jargon; 811.161