Синтез моно- і диефірів β,β-диметилакрилової кислоти - Оглашенний, Ю. І.; Маршалок, 0. І.; Семенишин, Д. І.; Ятчишин, Й. Й. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Розроблено ефективну методику синтезу та очищення р,Р-диметилакрилових ефірів гліколів, встановлено вплив природи розчинника і каталізатора та співвідношення реагентів на вихід продуктів. Подано фізико-хімічні характеристики синтезованих ефірів. Effective methods of synthesis and purification of glycols p,p-dimethylacrylic acid esters were developed, the influence of the nature of solvent and catalyst and correlation of reagents on the yield of products was established. The physical and chemical characteristics of synthesized еsters were presented too.