Злісна непокора як підстава застосування сили до засуджених: індивідуальне та віктимологічне запобігання - Ортинський, В. Л.; Колб, І. О.; Ortinsky, V. L.; Kolb, I. O.; Ортинский, В. Л.; Колб, И. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
З’ясовано сутність злісної непокори засуджених до позбавлення волі в контексті визначених у законі підстав застосування до них заходів фізичної сили, спеціальних засобів і зброї, а також розроблено науково обґрунтовані заходи щодо удосконалення правового механізму з цих питань на індивідуальному рівні запобігання злочинам.

The article defines the essence of malicious disobedience of prisoners sentenced to deprivation of liberty in the context of the grounds for applying physical force, special means and weapons to them, as well as scientifically based measures aimed at improving the legal mechanism on these issues at the individual crime prevention level.

Определена сущность злостного неповиновения осужденных к лишению свободы в контексте установленных в законе оснований применения к ним физической силы, специальных средств и оружия, а также разработаны научно обоснованные меры, направленные на усовершенствование правового механизма по этим вопросам на индивидуальном уровне предупреждения преступлений.
Malicious disobedience as basis of use of force to convicts: individual and viticomological revention
Злостное неповиновение как основание применения силы к осужденным: индивидуальное и виктимологическое предотвращение
Keywords: злісна непокора; засуджений; позбавлення волі; установа виконання покарань; запобігання злочинам; фізична сила; спеціальні засоби; зброя; malicious disobedience; convicted; deprivation of liberty; penal institutions; crime prevention; physical strength; special means; weapon; злостное неповиновение; осужденный; лишение свободы; учреждения по исполнению наказаний; предупреждение преступлений; физическая сила; специальные средства; оружие; 343.8