Індивідуальність у системі соціальних зв'язків: філософсько-правовий аспект - Гарасимів, Богдан; Harasymiv, Bohdan; Гарасымив, Богдан (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
На філософсько-правовому рівні проаналізовано дефініцію індивідуальності у системі соціальних зв’язків. З’ясовано, що індивідуальність – одна з основних властивостей особистості, її суттєва характеристика, яка визначається за формою та способом буття людини як суб’єкта свідомої діяльності. Доведено, що формування особистості визначається історично системою суспільних відносин, культурою певної епохи, яку вона поступово опановує під час суспільної жит- тєдіяльності. Від того, які саме соціальні чинники формують особистість, залежать і її індивідуальні риси. Такими чинниками, що визначають індивідуальність, є сім’я, школа, робочий (трудовий) колектив; на загальнішому рівні людина формується як індивідуальність у певній соціальній спільноті.

On the philosophical level legal definition of identity is analyzed in the system of social relations. It was found that personality - one of the basic personality traits, its essential characteristic, which is determined by the form and manner of being human subjects conscious activity. Proved that identity formation historically determined system of social relations culture of a certain age, she gradually takes possession during public life. From that, what social factors shape a person, independent and individual personality traits. These factors determine identity are family, school, work (labor) group; on a more general level is formed as an individual in a particular social community.

На философско-правовом уровне проанализировано дефиницию индивидуаль- ности в системе социальных связей. Выяснено, что индивидуальность – одно из основных свойств личности, ее существенная характеристика, определяется по форме и способу бытия человека как субъекта сознательной деятельности. Доказано, что формирование личности определяется исторически системой общественных отношений, культурой определенной эпохи, которой она постепенно овладевает во время общест- венной жизнедеятельности. От того, какие именно социальные факторы формируют личность, зависят и индивидуальные черты личности. Такими факторами, опреде- ляющими индивидуальность, являются семья, школа, рабочий (трудовой) коллектив; на более общем уровне человек формируется как индивидуальность в определенной социальной общности.
Personal system social bonds: philosophical and legal aspects
Индивидуальность в системе социальных связей: философско-правовой аспект
Keywords: людина; особистість; індивідуальність; діяльність; соціальні зв’язки; соціальне; формування особистості; вплив соціального; man; personality; individuality; activity; social relationships; social; identity formation; social influence; человек; личность; индивидуальность; деятельность; социальные связи; социальное; формирование личности; влияние социального; 340; 12