Пристрої для вимірювання реологічних параметрів бурових розчинів - Крих, Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Обгрунтована необхідність побудови пристроїв неперервного контролю реологічних параметрів бурових розчинів у процесі буріння. Показана можливість їх реалізації на базі гідродинамічного методу вимірювання. Розглянуто варіанти побудови пристроїв контролю реологічних параметрів бурових розчинів залежно від реологічної моделі бурового розчину та їх застосування для регулювання цих параметрів.

The necessity of construction of devices of continuous measuring of rheological parameters of mud during drilling is substantiated. Their realization on hydrodynamic method is shown. The variants of a construction of measuring devices for rheological parameters of mud in order to rheological model and their application for control these parameters are considered.
Keywords: 532.137; 681.2