Спеціалізований обчислювач виявлення об'єкта технічного зору - Пуйда, В. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто деякі проблеми побудови засобів підвищення інтелектуальних можливостей роботів, запропоновано структуру телевізійної системи технічного зору інтелектуального робота та структуру спеціалізованого обчислювача підсистеми виявлення об’єкта в полі зору відеосенсора. In a paper is considered some problems of a construction of tools of a raise of intellectual possibilities of robots, it is offered a structure of a television vision of the intellectual robot and structure of the specialized calculator of a subsystem detections of plant in field of view of the videosensor.