Використання рейтингових систем для діагностики стану роздрібної торгівлі України на регіональному рівні - Михайленко, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Витконано рейтингове оцінювання регіонів України за станом розвитку роздрібної торгівлі, визначені позитивні і негативні аспекти методів рейтингового оцінювання. Здійснено розподіл регіонів України за рівнем розвитку роздрібної торгівлі, виявлено лідерів та аутсайдерів. Визначено зміни щодо позиціювання регіонів України за рівнем розвитку роздрібної торгівлі під час трансформаційних перетворень. Запропоновано використання рейтингових систем для формування регіональних програм розвитку роздрібної торгівлі. Suggests the methodical tool of complex estimation of development of the retail trading of regions, offers possibility of the use of the ratings systems for forming regional strategy of development of the retail trading.
Keywords: роздрібна торгівля; розвиток роздрібної торгівлі; рейтинг; метод визначення рейтингів; retail trade; retail development; rating; method of ranking