Інформаційна система для організації і менеджменту дебатних засідань турнірного формату - Садовенко, Артем Юрійович; Sadovenko, Artem Yuriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
На сьогодні в Україні та світі спостерігається зростання інтересу до дебатних турнірів як форми інтелектуального змагання. Створення інформаційної системи для автоматизації управління такими подіями дозволяє організувати процеси централізовано, спростити ключові операції та зробити платформу зручною для всіх учасників – від організаторів до суддів і гравців. Організація дебатних заходів, однак, стикається з низкою перешкод, які гальмують їхній розвиток. По-перше, інформація про турніри розкидана по різних джерелах, таких як Telegram-канали, що ускладнює пошук анонсів, особливо для тих, хто тільки починає. По-друге, переважна більшість турнірів керується вручну, що вимагає значних зусиль для розподілу команд, підрахунку балів і призводить до можливих неточностей. По-третє, відсутність єдиного цифрового простору для зберігання рейтингів і аналізу виступів зменшує стимули для тривалої участі та ускладнює відстеження прогресу учасників. Об’єкт дослідження. Об’єктом дослідження є процес організації та координації дебатних турнірів в Україні. Він включає планування подій, реєстрацію учасників, розподіл команд і суддів, оцінку виступів, обробку результатів і аналіз даних змагань. Проблемна ситуація, викликана браком єдиної платформи та ручними методами управління, створює суттєві бар’єри для ефективної організації та розширення дебатного руху. Предмет дослідження. Предметом дослідження є інформаційна система, призначена для автоматизації управління дебатними турнірами, з фокусом на її функціонал, архітектуру бази даних і технологічні рішення, що забезпечують реалізацію. Мета дослідження. Метою роботи є розробка інформаційної системи для управління дебатними турнірами, яка забезпечує централізовану координацію, автоматизацію основних процесів і легкий доступ для всіх користувачів – організаторів, учасників і суддів. Результати дослідження. Дослідження завершилося створенням працездатної системи, яка пропонує зручну та інтуїтивну взаємодію для користувачів, з прозорим і простим механізмом управління турнірами.

Today in Ukraine and the world are witnessing a growing interest in debate tournaments as a form of intellectual competition. as a form of intellectual competition. The creation of an information system for to automate the management of such events allows organizing processes centralized, simplify key operations and make the platform convenient for for all participants - from organizers to judges and players. The organization of debate events, however, faces a number of obstacles that hinder their development. First, information about tournaments is scattered across different sources, such as Telegram channels, which makes it difficult to find announcements, especially for those who are just starting out. Secondly, the vast majority of tournaments are managed manually, which requires considerable effort to distribute teams, calculate points, and leads to possible inaccuracies. Thirdly, the lack of a single digital space for storing ratings and analyzing performances reduces incentives for long-term participation and makes it difficult to track the progress of participants. Object of research. The object of the study is the process of organizing and coordinating debate tournaments in Ukraine. It includes event planning, registration of participants, distribution of teams and judges, evaluation of performances, processing of results and analysis of competition data. The problematic situation caused by the lack of a single platform and manual management methods creates significant barriers to the effective organization and expansion of the debate movement. The subject of research. The subject of the research is an information system designed to automate the management of debate tournaments, with a focus on its functionality, database architecture and technological solutions that ensure its implementation. The purpose of the study. The aim of the study is to develop an information system for managing debate tournaments that provides centralized coordination, automation of basic processes and easy access for all users - organizers, participants and judges. Research results. The research resulted in the creation of a workable system that offers convenient and intuitive interaction for users, with a transparent and simple mechanism for managing tournaments.
Information system for the organization and management of debate meetings in the tournament format
Keywords: 6.126.00.01; дебати; турнір; інформаційна система; бек-енд; фронт-енд Перелік використаних джерел: • Документація Tobbycat [Електронний ресурс] - http://tabbycat.readthedocs.io/en/stable/index.html; • Java documentstion [електронний ресурс] - https://docs.oracle.com/en/java/; debate; tournament; information system; back-end; front-end