Голод очима дітей. Свідчення очевидців, хто в роки голодомору мав від 7-ми до 14 років - Хортяні, Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Досліджуються публікації свідчень дітей – очевидців голодомору 1932–1933 років в Україні. В роботі наводиться ряд маловідомих фактів, які ілюструють наслідки голоду для українського народу. Зазначено, що голод перервав тяглість поколінь у розвитку української національної еліти.