Комунікаційні традиції української термінології як вияв соціальної пам’яті - Комова, Марія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті досліджено еволюцію наукових засад термінотворення в діяльності як вітчизняних наукових інституцій, так і науковців-термінологів діаспори. Спадкоємність наукових традицій розглядається як вияв соціальної пам’яті носіїв інформації, праця яких була зреалізована в неоднорідному соціальному просторі й соціальному часі. The article deals with the evolution of scientific principles in the terminology of a national scientific institutions and scientists, terminology diaspora. Heredity scientific traditions is seen as a manifestation of social memory media, whose work was realized heterogeneous social space and social time.
Keywords: українська мова; термінологія; соціальна пам’ять; соціальний простір; соціальний час; Ukrainian language; terminology; social memory; social space; social time