Nowoczesne kształtowanie przestrzeni w bibliotece uniwersyteckiej na przykładzie renowacji wybranych bibliotek - Samotyj, Renata; Woronkowa, Iwanna (Oficyna Wydawnicza Politechniki Wroclawskiej, 2014)
Na podstawie przykładów renowacji uniwersyteckich bibliotek w Europie i Ameryce dokonano analizy architektonicznych rozwiązań, wewnętrznego rozplanowania, elementów wyposażenia wnętrz dostosowanych do potrzeb użytkowników wewnętrznych i zewnętrznych. Based on examples of restoration of university libraries in Europe and America, the analysis has been made of architectural solutions, internal layout, interior elements tailored to the needs of internal and external users.
Forming modern architectural space in a university library in the example of renovation of some libraries