Моделирование динамических процессов в вибрационных монтажных устройствах и синтез их параметров - Шатохин, В. М.; Яковлев, Е. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розроблено математичну модель вібраційного монтажного пристрою для складального робота, що дає змогу досліджувати процес пуску механізму, усталені режими, просторові рухи будь-яких точок деталі, яка монтується. Запропоновано двопараметричну модель регульованого запуску електродвигуна з дебалансом, а також алгоритм синтезу параметрів пристрою за власними формами коливань. Наведено результати розрахункових досліджень динамічних процесів під час монтажу конкретної деталі. The mathematical model of vibratory erection device for adjustment robot, which allows research the process of mechanism starting, formed modes, spatial movements of any point assembled detail, is developed. Two-parameter model of the controlled electric motor start with eccentric is offered. The algorithm of device parameter syntheses on vibration natural mode is offered. Results of calculated researches of the dynamic processes at montage of the concrete detail are produced.