Сучасні тенденції використання комп’ютерних технологій в містобудувані - Павлів, А. П.; Мазур, Т. М.; Скопюк, А. Ю.; Турчин, В. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Розглянуто передумови і сучасні проблеми впровадження комп’ютерних технологій в містобудуванні. Зокрема йдеться про сучасні геоінформаційні системи (ГІС), що є новим типом інтегрованих інформаційних систем; головні сфери впливу містобудування ГІС; розвиток методів цифрового картогар- фування; напрямки розвитку містобудівельних ГІС. The proconditions and modern problems of introduction of computer technologies in town planning are considered in this article. In particular modern geoingormation systems, which are a new type of the integrated information systems; the main spheres of infiuense of town planning geoinformation systems; development of digital cartography methods; directions of development of town planning geoinformation systems are discussed.