Лексико-семантична характеристика української музичної термінології - Булик-Верхола, Софія (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті окреслено склад та специфіку системної організації української музичної термінології, виділено основні тематичні групи, визначено особливості лексико-семантичних відношень (полісемії, омонімії, гіперо-гіпонімії, синонімії, антонімії, паронімії), охарактеризовано зміни, які відбулися в складі музичної термінології української мови. Ukrainian musical terminology is the specially organized subsystem of literary language, which represents the certain system of notions and is characterized by the well developed lexical-semantic organization. Within the musical terminology system there is the terms’ unity, in the theme groups, which is based on the specific correlation of hyponimia, synonymia, antonymia, polysemy, оmonymy and paronymy.
Keywords: українська музична термінологія; лексико-семантичне поле; полісемія; омонімія; гіперо-гіпонімія; синонімія; антонімія; паронімія; Ukrainian musical terminology; lexical and semantic field; hyponimy; synonymy; antonymy; polysemy; omonymy; paronymy