Диференційний криптоаналіз реалізацій алгоритму ГОСТ 28147 через атаки виклику помилок - Решетар, Ярослав; Совин, Ярослав (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У доповіді представлено модель успішної атаки на останній раунд реалізацій алгоритму симетричного блокового шифрування згідно ДСТУ ГОСТ 28147:2009 шляхом спричинення помилок в ході обчислень. Програмна реалізація алгоритму атаки підтверджує можливість відновлення раундового ключа за допомогою 9-15 спотворенихшифротекстів.
Keywords: симетричний криптоалгоритм; крипто аналіз; атаки виклику помилок; некоректні шифротексти