Моделювання похибок вимірювання температури за випроміненням багатоканальними методами - Гоц, Н. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
На основі комп’ютерного моделювання проаналізовано інструментальну та методичну складові похибки вимірювання температури методами багатоканальної термометрії випромінення. Визначено умови, за яких доцільне їх застосування, та загальні недоліки використання цих методів. Запропоновано методику багатооканального вимірювання температури. In the article on the basis of computer design the analysis of instrumental is conducted and methodical constituents of error of measuring of temperature by the methods of multichannel radiation thermometery. Certainly terms, which their expedient application, and general lacks of the use of these methods, is for. The method of the multichannel measuring of temperature is offered.
Keywords: термометрія випромінення; похибка; багатоканальні методи пірометрії; radiation thermometery; error; multichannel methods of pyrometry