Синтез та дослідження набрякання гідрогелевих композитів, наповнених желатином - Чобіт, М. Р.; Панченко, Ю. В.; Chobit, M. R.; Panchenko, Yu. V. (Lviv Politechnic Publishing House, 2019)
Описано синтез та дослідження властивостей гідрогелевих композитів на основі акриламіду та акрилової кислоти зі зшиваючим агентом желатином, немодифікованим або модифікованим пероксидним олігомером, які можуть використовуватись для створення косметичних засобів. Викладено методику синтезу гідрогелевих композитів, розглянуто їхні фізико-хімічні та термомеханічні властивості та графічне зображення цих закономірностей. Для цього синтезовано зразки з різним співвідношенням вихідних речовин та встановлено залежність їх властивостей від будови.

The paper describes the synthesis and investigation of the properties of acrylamide and acrylic acid hydrogel composites with a crosslinking agent with gelatin, unmodified or modified peroxide oligomer, which can be use to create cosmetic products. The method of synthesis of hydrogel composites described and their physical, chemical, thermomechanical properties and graphic representation of these regularities presented. To do this, a series of samples with different ratios of starting substances synthesized and the dependence of their properties on the structure is established.
The synthesis and investigation of swelling hydrogels composite filling by gelatin
Keywords: полімерні композити; гідрогелі; полімеризація; желатин; набрякання; polymer composite; hydrogels; polymerization; gelatin; swelling