Warm mix asphalt with natural zeolite for road pavements - Dubravský, Marián; Mandula, Ján (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
The paper deals with a method to reduce temperature of asphalt mix using the ingredients of natural zeolite. In this article we discuss a proposal of the warm mix asphalt mixtures based on natural zeolite and determine the density, maximum density and sensitivity of asphalt test specimens on water. The results are compared with the reference hot mix asphalt. Розглядається метод зменшення температури асфальтових сумішей з використанням природного цеоліту. Обговорений підбір складу низькотемпературних (теплих) асфальтових сумішей на основі природного цеоліту та визначена об'ємна вага, максимальна об'ємна вага та вплив води на асфальтові зразки. Результати порівнюються з еталонними гарячими асфальтовими сумішами.
Keywords: warm mix asphalt; natural zeolite; temperature reduction; теплі асфальтові суміші; природний цеоліт; зниження температури