Розвиток значення терміна основа слова в українських граматиках другої половини ХІХ ст. - Горда, Оксана (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті пояснено формування змісту поняття основа слова в другій половині ХІХ ст., зокрема у граматиках М. Осадци, Г. Шашкевича, П. Дячана, О. Партицького, О. Огоновського, С. Смаль-Ст оцького т а Ф. Ґартнера, В. Коцовського та І. Огоновського. The article explains the formation of the substance concept of a word stem in the second half of the nineteenth century, particularly in Grammars by M. Osadtsa, G. Shashkevych, P. Diachan, O. Partyts’kyy, O. Ogonovs’kyy, S. Smal’-Stots’kyy and F. Gartner, B. Kotsovs’kyy and I. Ogonovs’kyy.
Keywords: граматика; термін; основа слова; словотвірна основа; словозмінна основа; grammar; term; word stem; word-building stem; conjugation stem