Дослідження властивостей методу каскадного формування мас з використанням модульних перетворень - Король, О. Г; Пархуць, Л. Т.; Євсеєв, С. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропоновано метод каскадного формування МАС-коду з використанням модульних перетворень на основі алгоритмів MASH-1 i MASH-2. Досліджено швидкодію схем ключового гешування для фіксованих показників безпеки, оцінено складність формування МАС запропонованою схемою в кількості S-циклів 32-розрядного процесора на один байт оброблюваних даних. The paper proposes a method for MAC code cascade formation using modular transformations based on algorithms MASH-1 and MASH-2. The performance of the scheme for fixed hash key safety parameters was studied andMAC formation using the proposed scheme in the amount of S-cycles of the 32-bit processor per byte of data being processed was estimated.
Keywords: схема ключового гешування; модульні перетворення; каскадне формування МАС-коду; key hashing scheme; modular transformations; cascade formation of the MAC code