Механізм започаткування та функціонування туристичного кластера - Музиченко-Козловська, О. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Визначено цілі та завдання об’єднання підприємств у туристичний кластер. Доповнено перелік переваг створення туристичного кластера. Проаналізовано умови створення туристичного кластера та критерії відбору учасників такого об’єднання. Запропоновано послідовність процесу формування кластера та вираз для оцінки ефективності його діяльності. Наведено механізм започаткування та функціонування туристичного кластера.

The purposes and tasks of association of the enterprises in tourist cluster are determined. Is analyzed conditions of creation tourist cluster and criterion of selection of the participants of such association. The sequence of process of formation cluster and expression for an estimation of efficiency of its activity is offered. The mechanism of creation and functioning tourist кластера is offered.
Keywords: 338.48