Agricultural land use in Lithuania - Aleknavičius, A.; Gurskienė, V. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
The article analyses the consequences of agricultural land use rearrangement during the period of land reform in the republic of Lithuania. The main types of land users, ways, and conditions for acquiring the land ownership as well as the process of farming land holding development were identified. Alterations of the farming land area and reasons for formation of abandoned lands are described. The suggestions for preservation, improvement and rational use of fertile farming land as exceptional natural resource and the main measure of agricultural production are provided. Проаналізовано наслідки перебудови сільськогосподарського землекористування в період земельної реформи в Литовській Республіці. Визначено основні види землекористувачів, способи та умови придбання землі у власність, співвідношення між власниками землі й землекористувачами, процес утворення землеволодінь господарств. Охарактеризовано зміни площі сільськогосподарських угідь та причини виникнення невикористовуваних земель. Наведено пропозиції щодо збереження, поліпшення і раціонального використання продуктивних сільськогосподарських угідь як виключно цінного природного ресурсу і основного засобу виробництва в сільському господарстві. Проанализированы последствия переустройства сельскохозяйственного землепользования в период земельной реформы в Литовской Республике. Определены основные виды землепользователей, способы и условия приобретения земли в собственность, соотношение между собственниками земли и землепользователями, процесс образования землевладений хозяйств. Охарактеризованы изменения площади сельскохозяйственных угодий и причины возникновения неиспользуемых земелъ. Приведены предложения по сохранению, улучшению и рациональному использованию продуктивных сельскохозяйственных угодий как исключительно ценного природного ресурса и основного средства производства в сельском хозяйстве.
Використання земель сільськогосподарського призначення в Литві
Использование земель сельскохозяйственного назначения в Литве
Keywords: agricultural land; land use; farm; farming land; ownership rights