Моніторинг систем управління якістю машинобудівних підприємств - Шуляр, Н. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто питання моніторингу систем якості машинобудівного підприємства, особливу увагу приділено актуальності наукового вивчення питань витрат на системи якості та їхньому взаємозв’язку з отриманим результатом роботи цих систем, а саме – рівнем якості продукції машинобудівного підприємства. Проаналізовано найновіші дослідження та публікації з питань, яких торкається ця тема, наведено короткий огляд проблематики на прикладі вивчення практики якості машинобудівного підприємства, зроблено висновки про можливість практичного застосування отриманих результатів та рекомендації щодо моніторингу за системами якості на основі розроблених показників та послідовності моніторингу. The article is dedicated to problems of monitoring of systems of quality of mechanical engineering firm, the special attention is given by a problem of a urgency of scientific analysis of problems of costs on quality and their intercouplings with the obtained outcome of activity of these systems, quality level of commodity of firm. In the article parsed the researches and publications on problems, which one are encompassed with the given subject the short view of a problematics on an example of particular mechanical engineering firm made conclusions about a capability of operational use of the obtained outcomes and guideline concerning monitoring behind systems of quality is conducted.