Застосування фітогормонів у біотехнології грибів - Кузнецова, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Вивчено вплив стимуляторів росту на розвиток вегетативного міцелію грибів роду Pleurotus. Показано, що фітогормони гіберелін, гетероауксин і 6-бензиламінопурин та комплексні стимулятори росту фумар і біогумат у концентраціях 50-100 мг/л збільшують швидкість росту міцелію, скорочують термін появи примордіїв та збільшують урожайність плодових тіл. Effect of growth stimulators on growth of vegetative mycelium of fungi of the genus Pleurotus is studied. It is shown that phytohormones gibberellin, heteroauxin and 6-benzylaminopuryn and composite growth stimulators fumar and biohumat at concentrations of 50-100 mg/l increase the rate of growth of mycelium, reduce the appearance of primordias and increase the yield of fruiting bodies.