Безконтактне діагностування кліток роторів асинхронних двигунів з компенсацією похибки встановлення ротора - Хліпальський, Ю. З. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Наведено спосіб корекції сигналів, які отримують під час діагностування дефектів кліток роторів асинхронних двигунів безконтактними електромагнітними методами, для зменшення похибки, зумовленої нестабільністю повітряних проміжків між досліджуваним ротором і магнітною системою діагностичного пристрою. Для компенсації похибок встановлення ротора використано нейронну мережу та систему давачів, розташованих на елементах осердя індуктора. The correction method to reduce an error of signals, obtained during the uncontact electromagnetic diagnosing of induction motor squirrel-cage rotor defects, caused the tested rotor and diagnosing device magnetic system air gap is introduced in the article. The neural networks and the system of sensors located on inductor core elements are used for compensation of rotor installation errors.