Застосування термінів інтертекстуальність та інтертекст у сучасній комунікативній лінгвістиці - Швець, Ярина (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті представлений аналіз тлумачень термінів інтертекст та інтертекстуальність крізь призму сучасної комунікативної лінгвістики та лінгвосеміотики. Особливу увагу звернено на формування інтертекстуальних зв’язків «текст у тексті» і «текст між текстами» й запропоновано підходи до визначення категорії інтертекстуальність. The article deals with the terms intertext and intertextuality as it is treated in modern communicative linguistics. Special attention has been paid to the formation of intertextual ties of “text in text” and “text within texts” types. The approaches to the definition of the category of intertextuality are suggested.
Keywords: інтертекстуальність; інтертекст; лінгвосеміотика; комунікативна лінгвістика; intertextuality; intertext; linguosemiotics; communicative linguistics