Міцність нормальних перерізівзалізобетонних балок при локальних та суцільних корозійних пошкодженнях - Бліхарський, З. Я.; Хміль, Р. Є.; Вашкевич, Р. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Досліджено вплив локальних та суцільних корозійних пошкоджень, отриманих при одночасній дії агресивного середовища і навантаження. Це кислотне середовище притаманне для більшості виробничих будівель. Подано експериментальні результати величин міцності нормальних перерізів залізобетонних балок за вказаних умов. Також подано методику досліджень на одночасний вплив агресивного середовища і навантаження. Теоретичні величини міцності нормальних перерізів, визначених за чинними нормами, порівнюються з величинами, отриманими експериментально.