Особливості медіа-відображення конфліктності - Гарматій, Ольга; Harmatiy, Olha; Гарматий, Ольга (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Досліджено журналістське висвітлення конфліктних процесів. Конфлікт розглянуто як важливий змістовий та формотворчий елемент журналістських творів. Проаналізованозмістове, жанрове, сюжетно-композиційне відображення конфліктності засобами журналістики. З’ясовано особливості висвітлення у ЗМІ таких параметрів конфліктних процесів як структура, типологія, причини, динаміка, функції. Розглянуто модель діяльності преси у конфліктних процесах, яка визначає стратегію і тактику журналістського відтворення конфліктності. Дано рекомендації щодо висвітлення конфліктної тематики.

The article deals with the journalist covering of conflict processes. The conflict is regarded as the important content- and form-driving element of journalistic texts. The author analyzes how the field of conflict is represented with content, genre and plot-compositional means of journalism. The peculiarities of media coverage of such parameters of conflict processes as structure, typology, reasons, dynamics, functions are clarified. The article deals with the model of the mass media activity in conflict processes. It defines the strategy and tactics of journalistic reproduction of conflict. There are some suggestions on covering conflict topics.

Исследовано журналистское освещение конфликтных процессов. Конфликт рассматривается как важный содержательный и формотворческий элемент журна- листских произведений. Анализируется содержательное, жанровое, сюжетно-компози- ционное отображения конфликтности средствами журналистики. Выясняются особен- ности освещения в СМИ таких параметров конфликтных процессов, как структура, типология, причины, динамика, функции. Рассматривается модель деятельности прессы в конфликтных процессах, которая определяет стратегию и тактику журналистского воспроизведения конфликтности. Даются рекомендации по освещению конфликтной тематики.
The peculiarities of conflicts representation in mass media
Особенности медиа-отображення конфликтности
Keywords: ЗМІ; медіа; конфлікт; конфліктний процес; зміст; жанр; сюжет; композиція; стратегія; тактика; mass media; conflict; conflict process; content; genre; plot; composition; strategy; tactics; СМИ; медиа; конфликт; конфликтный процесс; содержание; жанр; сюжет; композиция; стратегия; тактика; 070; 654.1]; 005; 573/.574