Вплив недосконало пружного матеріалу на коливання пластинки з циклічно діючим навантаженням - Гонтар, В. Д. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Запропонована багатовимірна апроксимація декремента коливань, яка врахована в диференціальних рівняннях коливань механічних систем. Multidimentional approximation of decrement of oscillations reflected in differentional equations of mechancal system oscillations with energy dissipation has suggested &.