Критерії оцінки руху маятникових вібраторів вібраційно-імпульсних рушіїв за кінетичного збурення - Білоус, Б. Д.; Бучківський, Б. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Створено модель руху маятника, як завгодно розміщеного в площині вібраційного поля, на основі якої запропоновано критерії оцінки руху маятникових вібраторів вібраційних двигунів. In the article is created the model of pendulum’s motion. This pendulum is pleasingly placed in the vibration field. On the basis of this model are offered the criteria of estimation of motion of vibrators with pendulums in the vibration engines.